Månadens medlem – My

Dela

Den här gången är de My Blomqvist som ska berätta om sitt draghundsportande!

Hej! Jag heter My Blomqvist och är 14 år. Jag har kört draghund så länge jag kan minnas 😝, men började köra mer när vi köpte en till hund 2015.

Dundra är en vorsteh blandning som har varit perfekt för mig att börja köra med. Jag och Dundra har både tävlat på barmark och vinter SM under två år, första gången jag var med så gjorde lilla Sportspegeln reportage med mig och Dundra om draghundssporten (då tyckte jag att det var pinsamt, hoppas att det inte går att hitta på nätet idag).

Jag tycker att draghundssporten är roligt för att det går fort, man har alltid en kompis och det hänger inte bara på mig och mina skidor. Det viktigaste är att man arbetar som ett lag och har kul.

Vi har även en pointer som helst drar mamma eller pappa. Inte mig ☹️. Nu är hon pensionär och vi ska hämta upp vår nya valp i mars från Norge.

Mitt bästa draghundstips är att träna skidåkning och cykling utan hund så man får bra grundteknik och kan hjälpa hunden och känna sig säker. Men viktigaste är att ha kul. 🤩